Golftips

Funderar man på att börja spela golf är detta något man absolut bör ta chansen och börja göra eftersom det som alla som spelar golf vet är vansinnigt roligt.

Dessutom kommer man ut i friska luften och rör på sig. För den som går i golftankar kommer här några tips på vad som kan vara bra att tänka på. Något av det allra första man bör göra om man funderar på att börja spela golf är att bestämma sig för var man ska spela och vilken klubb man ska ansluta sig till.

Totalt finns det i Sverige över 480 olika golfklubbar så man kan lugnt säga att det finns en del att välja på. Flest golfklubbar och även golfbanor hittar man i Stockholmsområdet samt i Skåne. Den som bor i nordvästra Skåne kan verkligen välja och vraka bland olika golfklubbar, då Kullahalvön samt Bjärehalvön är golfbanetätast i världen näst efter Florida.

En annan sak som man också behöver när man ska börja spela golf är givetvis klubbor. Ett bra tips om man är nybörjare är att köpa ett helt set på en gång med de allra vanligaste klubborna. En bra idé för den som vill spara pengar är att köpa ett begagnat set. På golfklubbarna finns det en hel del som säljer begagnade klubbor. Dock gäller det såklart att kontrollera att det är klubbor som verkligen går att spela med.

Är man helt ny och knappt hållit i en golfklubba tidigare kan det vara en bra idé att gå en kurs så man lär sig spelet på ett bra sätt eftersom detta är något man kommer att ha nytta av i framtiden. På i stort sett alla golfklubbar anordnas någon form av nybörjarkurser.