Golfa i hockeymeckat Örnsköldsvik

Örnsköldsviks golfklubb, Puttom, är en vacker skogs- och parkbana som med sin härliga natur sträcker sig runt Lill-Rössjön och Stor-Rössjön. Bara någon mil söderut finner det som brukar kallas för ”Foppas golfbana”

Också golf i Örnsköldsvik är hockeyrelaterad

Banan ska enligt många ge en av Sveriges bästa golfupplevelser. Det kan nämnas att de sista nio hålen skänktes av Örnsköldsviks stoltheter, MoDo, 1975. Nu tänker kanske någon att det är hockeylaget som åsyftas, men det är pappersindustrijätten Mo och Domsjö som sedermera också gett namn åt hockeylaget.

Men på tal om Modo Hockey så är det en hel radda hockeyspelare, inte minst från Modo som även är inbitna golfare. En av dem som är riktigt vass även på golf är Peter ”Foppa” Forsberg. Faktum är att nämnde Forsberg var en av initiativtagarna till stadens andra golfbana som ligger belägen vid den vackra Veckefjärden. Golfbanan heter passande nog också Veckefjärdens Golf Club.

Planera resan

Packa

Vad du packar förutom golfklubborna är individuellt och för många finns det en hel del tjusning i att planera som behövs under resan. För den som inte finner någon glädje i att planera finns det en färdig, riktigt komplett lista på The Packing List.

Boende

Inför en golfresa till Puttom eller Veckefjärden är det mycket som ska planeras. Bland annat behöver du boende i Örnsköldsvik och då är Mosjöns Camping ett bra alternativ. Den ligger i ett naturskönt område, 18 kilometer norr om Örnsköldsvik. Närheten till såväl naturen som Örnsköldsvik gör att du har större möjlighet att hinna med lite av varje. Hos Mosjön kan du välja mellan att bo i din husvagn eller att hyra en stuga. Skulle du behöva träna på dina puttar i smyg har Mosjöns Camping dessutom en 18-håls minigolfbana.

Ta dig dit

Ett utmärkt sätt att planera själva resandet är att använda sig av en sökmotor som Resrobot. Med hjälp av den får du tillgång till avgångar för bland annat buss, tåg och flyg. Det unika med sajten är att du kan använda en exakt adress som destination. Sökmotorn ger dig då dessutom uppgift om hur långt du måste promenera, en färdbeskrivning samt en uppskattning om tidsåtgången.