Stora golfare

Golf är en sofistikerad sport som kräver mycket träning för att man ska bli bra. Naturlig talang kan ta dig långt men i slutändan behöver varje spelare studera sporten för att utvecklas ytterligare. Här lyfter vi fram två stora golfare som gjort sig ett namn världen över.

Tiger Woods

Det onekligen största stjärnan inom golfen är Tiger Woods. Han föddes 1975 i Kaliforninen. Hans riktiga förnamn var egentligen Eldrick men han bytte officiellt till Tiger redan i 20 års ålder. Smeknamnet Tiger fick han från hans fars vän. Han började sin professionella bana 1996 men redan innan han var 24 hade han 21 vinster i bagaget. Han har många rekord i sin ficka såsom att vara den första att vinna US Open med en 15 slags segermarginal.

I år är det dags för US Open igen men hans vinst är inte självklar eftersom hans deltagande inte är självklart. Han har genomgått en ryggoperation för att lätta på en klämd nerv och vi undrar om han hinner bli i form i tid. Om han väl ställer upp är han tippad som vinnare men oddsen är ganska höga.

Annika Sörenstam

Vår svenska stjärna som föddes 1970 i Viksjö som numera har dragit sig tillbaka från sporten. Hon rankas som en av de främsta kvinnliga golfspelarna i historien. Hon klev in i ringen som professionell golfare 1992 och 1995 vann hon både Europa- och LPGAtouren. Hon, som Woods, innehar ett flertal rekord. Bland annat har hon rekordet för lägsta scoren under en runda på 59 slag. En period vann hon fem tävlingar per år mellan 2000-2005. Sörenstam är också den första kvinnan som blivit erbjuden och spelat i herrarnas PGAtour.

Sörenstam drog sig tillbaka från sporten 2008 och några år senare började hon som radiopratare i programmet Sommar på P1 och har sedan öppnat sin egen golfskola i Florida, USA för grupper eller singellektioner.