Värdet av en egen och uppdaterad utrustning

Det är otroligt vanligt för nya golfspelare att antingen låna ett äldre golf-sett av en vän eller att hyra sin utrustning under den första tiden som spelare. Man inser dock snabbt värdet i en egen utrustning den dag man äntligen tar klivet och köper nytt.

Att hitta en begagnad golfklubba på den lokala loppmarknaden kan ge dig många timmars välbehag hemma på gräsmattan och ligga till grunden för en framtida romans med sporten. På samma vis är de första golfrundorna med polarens äldre utrustning, eller ett sett du hyrt för stunden trivsamt att använda sig av åtminstone inledningsvis. Om ditt intresse för golf sen fortsätter växa är det optimala att linjärt med den ökningen införskaffa en utrustning som inte håller dig tillbaka.

Det behöver nödvändigtvis inte röra sig om ett helt nytt sätt, eller det dyraste på marknaden, men exakt som i andra sporter är kvalitén på den utrustning du använder och att du får erfarenhet av att spela med just denna, väldigt viktig för att optimera ditt spel.

När man däremot har bestämt sig för att köpa sitt första set golfklubbor så är det ingen brådska att köpa ett fullt set med klubbor om man verkligen inte känner att man vill det, utan det räcker gott och väl med ett halvset, åtminstone till att börja med. Ett vanligt halvset består oftast av fem järnklubbor, driver, sandwedge och en putter. Ett halvset är bättre om man nyss har börjat spela då de resterande klubbor som finns i ett helt set är mycket svårare att använda vilket gör halvset perfekt för nybörjare.

golf-bag

Det är ju dock inte enbart klubbor man behöver när man spelar golf utan det kan vara behändigt att införskaffa en golfbag att bära dina klubbor i. När man nyligen har börjat spela behöver man, precis som med klubbor inte börja med något märkvärdigt då det finns golfbags i alla prisklasser och storlekar. Ett tips är att anpassa golfbagen efter ditt set av golfklubbor. Om du har många klubbor så köp en rejäl bag som de får plats i.

Att testa på olika sorters klubbor är bra, men när du börjar komma tillrätta med vad som passar dig bäst är det läge att slå till. Det är i detta skede, när du kan börja öva in dig på ditt eget sett, som chansen är stor att du kommer göra enorma framsteg inom en kort tidsram. Precis som tennisspelaren måste bli van hur ett nytt racket beter sig, måste golfspelaren få chans att tillskansa sig erfarenhet när det kommer till sin egen utrustning, innan riktigt vassa prestationer kan uppstå.

Om man till sist kommit till den insikt att man ändå vill skaffa sig något helt nytt med en högre kvalité, kan det vara bra att inledningsvis köpa en klubba man använder mera frekvent. Du kan då känna skillnaden mellan den och din äldre variant och utvärdera detta, innan du bestämmer dig för om du vill uppgradera resterande delar av settet. Stålklubbor av bra standard hittar du till exempel på lannsport.se, en sida av ett företag med samma namn. De är specialiserade på sportartiklar av bra kvalité i allmänhet och brukar då och då ha kampanjer med priser som lockar.