Kom i form inför golfsäsongen

Om du är en golfspelare sedan tidigare så vet du att det är viktigt med både kondition och styrka inom golf. Om du inte tränar regelbundet så kan det vara bra att komma i form inför golfsäsongen då du kommer att orka mer och förhoppningsvis bli en bättre golfspelare.

När själva golfsäsongen är igång så vill man ju koncentrera sig på sitt golfspelande och därför är det bra redan innan att regelbundet träna och tänka på att förbättra sin styrka och sin kondition. Passar det dig med löpning så ta dig tid att ta dina regelbundna löprundor året om då detta bygger upp din kondition. Se till att använda dig av bra utrustning oavsett vad och hur du tränar. Ordentliga skor och sköna träningskläder gör att du kanske lättare kommer ut på dina löparrundor.

Det gäller att hitta det sätt att träna som du tycker passar dig och som ger bäst resultat. Passar inte löpträning så testa några schyssta konditionspass hemma som kan göra att du håller din kondition i schack och orkar spela dina golfrundor under den kommande golfsäsongen. Har du utrymme hemma så varför inte införskaffa en träningscykel som du kan använda dig av för att bygga upp din kondition. Det finns även andra hjälpmedel som roddmaskiner eller löpband om det passar dig bättre.

Oavsett hur och vad du tränar så är det bra att hålla kroppen i form och som vi skrev tidigare, med bättre styrka och kondition så orkar du spela fler golfrundor och förhoppningsvis få ett bättre handikapp.