Ta hand om golfarkroppen

En runda golf kan låta lika enkelt som att spela ett parti poker, men golf kan vara tärande på kroppen om man inte tar hand om den.

Bra skor

Under en runda går man många kilometer och står upp under längre stunder. Har man inte bra skor kan man få problem med fötterna. Ett par golfskor ska ge bra fäste när man vandrar, men också vara dämpande och ge avlastning.

Om du kan besöka Löplabbet kan du få ett par sköna skor som är gjord utefter just dina fötter och din gångstil. Och ett par bra skor kommer att hålla genom många golfrundor.

Undvika sträckningar

Det är vanligare med sträckningar än man kanske kan tro. Ett felaktig slag kan leda till problem med lår, höft, rygg eller armar. Det brukar ske när man tränar på sin teknik eller inte är tillräckligt fokuserad på slaget.

Om detta skulle hända dig, borde du söka upp en naprapat. Du kan kolla på naprapatiska.se om de har en klinik nära dig, de är en av Sveriges bästa och vet hur man hanterar sträckningar av olika slag.

Träna teknik

Om du vill att kroppen ska må bra under dina år som golfspelare, gäller det att spela med rätt teknik. Amatörgolfare tänker sällan på träning. En maratonlöpare tränar alltid på sin teknik och försöker korrigera sin löpstil för att bli snabbare och bekvämare.

Du som golfare kan också träna på din teknik. Ser man på proffsen märker man tydligt att golfaren vet exakt vad han eller hon vill med varje slag. Det spelar ingen roll om du ska slå kort- eller långsiktiga slag, du ska alltid veta exakt var du vill att bollen ska landa.