Golfglädje åt alla!

Det har blivit mer och mer populärt att spela golf. Golf är inte längre en lyx som en liten, utvald del av befolkningen ägnar sig åt, utan en folkkär sport som alla olika sorters människor utövar. För den oinvigde kan det verka krångligt och dyrt att börja spela golf, men det behöver det inte alls vara. Det är absolut inte för sent att hoppa på golftåget!

Att komma igång

När du tagit beslutet att börja spela golf är det några saker du bör ta ställning till. För det första måste du ta grönt kort. Grönt kort är nybörjarkursen för vuxna. Ta kontakt med en golfklubb som passar dig och boka in en kurs för att påbörja ditt golfäventyr. Förr var det som med mycket annat svårare att ta grönt kort, innan datorerna och internets intåg. Nuförtiden kan du växla mellan praktisk träning och webbutbildningar. Det är enkelt att sitta hemma och plugga in regler och olika tekniker som du sedan kan testa när du är ute på golfbanorna. När du fått ditt gröna kort har du handicap 54, och då börjar du jobba mot handicap 36. Under den här tiden spelar du tillsammans med någon som noterar dina poäng och sedan verifierar dina resultat.

Skaffa utrustning

Som med de flesta sporter finns det olika sorters utrustning du behöver, oavsett vilken nivå du är på. Det första du bör införskaffa är golfskorna. Golfskor är bland de viktigaste komponenterna som kommer att hjälpa dig på din resa mot grönt kort och vidare mot handicap 36. Med rätt skor presterar du snart bättre och förebygger också vissa skador. Skorna bör inte bara kännas bekväma, utan också vara anpassade efter kropp och rörelser. Alla rör sig, går och svingar olika, och för att komma underfund med vilken utrustning som passar dig är det bäst att få hjälp av kunnig personal. Passa samtidigt på att testa olika sorters klubbor. Klubborna kan du låna till en början, men efterhand är det trevligt att skaffa de mest användbara typerna och sedan fortsätta utöka ditt sortiment.