På golfresa

Golf har blivit en folklig sport som spelas av svenskar i mer eller mindre alla åldrar. Det som tidigare satiriskt kallades för moderatbandy och anspelade på att det var bara välbärgade som hade råd att spela golf är mer eller mindre borta.

Golfen allt folkligare

Nu är det förstås inte så att alla ändå har råd att spela golf, men det har blivit en betydligt mer allmän och accepterad sport – och fritidsaktivitet. För utan några siffror som kan bekräfta det så tror vi nog att de flesta av utövarna är vad man brukar kalla för motionärer, alltså de som spelar golf som en fritidsaktivitet och inte för att tävla.

Att utvecklingen gått åt detta håll visar sig även på det sättet att vi reser alltmer till andra länder för att spela golf. Ett resmål som de senaste åren blivit populärt för just golfspelare är Turkiet. Tidigare var landet nog mer känt för charter med all inclusive och fina stränder, men nu ploppar det alltså upp fler och fler golfresmål. Vi ska tipsa om två.

Tips på resmål

Det första tipset är faktiskt en paketresa från Reseshopen.se som vi hittat. Den går till Belek som blivit ett av Europas mest populära golfresmål. Det lockar med perfekta banor och en omgivning med pinje- och eukalyptusskog. I närområdet finns idag hela 15 golfbanor av hög standard – en fingervisning om detta är de världsstjärnor som spelat här (exempelvis Tiger Woods).

Hotellet Sueno är det perfekta golfhotellet eftersom du praktiskt taget bor på golfbanan. Du tar hissen från ditt rum till klubbhuset och så är det bara att promenera vidare till första Tee.

Det andra tipset är att åka till Bodrumhalvön – Turkiets golfmecka. Det första man som golffantast gläds av är att flygplatsen inte ligger mer än kvarten ifrån första tillgängliga golfbana. Området var fram tills för några år sedan, mestadels betesmark för får. Men sedan dess har det hänt en hel del och förutom Vita park, som golfbanan som ligger nära flygplatsen heter, så är det ett flertal nya anläggningar som är på gång att byggas. Så vill du spela på nya moderna golfbanor i ett härligt klimat – leta dig då till Bodrumhalvön.