Vikten av rätt golfskor

Under en nio- eller artonhålsrunda i golf kommer man att gå ett antal kilometer innan man är färdig. Och alla som provat gått en längre bit med ett par obekväma skor vet nog hur frustrerande det kan vara. Bara av denna anledning bör man se till att man har ett par bra golfskor, men det finns gott om andra anledningar också.

Idag finns det många olika modeller på marknaden. Men innan man väljer ett par man tycker ser snygg ut är det värt att tänka på förutsättningarna. Gillar man exempelvis att spela lite oavsett vädret kan det vara smart att investera i ett par vattentäta skor som fortfarande har förmågan att andas. Det är dock värt att veta att sådana skor kan kännas lite tyngre.

Ju mer man spelar desto mer kan man vara i behov av mer än ett par skor. Alla skor behöver tid att vila och låta fukten avdunsta ordentligt. Med två par skor kan man alltid låta ett par vila i väntan på nästa runda.

Golfskornas primära uppgift är dock att ge ett bra grepp. Greppet är något som kommer i stor del från skornas spikes på undersidan. Dessa slits med tiden och är man inte uppmärksam på detta kan spelet försämras i takt med dem. Att satsa på ett par skor där dessa spikes är löstagbara är således inte en dum idé.

Ett bättre grepp låter en fullfölja svingen ordentligt. Har man en väldigt kraftig sving är det bra att satsa på ett par skor med extra stöd. Det kan även vara värt att titta på iläggssulor för att förbättra stödet och komforten.

Efter varje golfrunda är det viktigt att man rengör skorna. För att undvika onödigt slitage bör man undvika att gå långa sträckor på underlag som asfalt med sina golfskor.